Phia Hokkanen    •    phia.hokkanen@gmail.com

Copyright  ©  2013

Aktuellt

Saturday Night Fever
Ett stort uppdrag har varit att skrädda kostymer, designade av Lehna Edwall, för musikalen ”Saturday Night Fever” på China teatern. Jag har väl aldrig sytt så många flares med höga gylfar som till den här produktionen. Daniel Lindgren gör huvudrollen som Tony Manero. Kostymerna andas vintage 70-tal och det kommer att bli ”a blast”! P g a coronan är premiären framflyttad till hösten 2021.

Karl-Bertil Jonssons julafton
Jag har skapat en ny kropp och skräddat en passande 3-piece suit till Jonas Karlsson, som gör rollen som Tyko Jonsson i SF´s julfilm för 2021.

Skandiamannen
Jag har gjort skrädderiarbeten och även skapat ny kropp till Robert Gustafsson som Stig Engström i Netflix nya serie ”Skandiamannen”. Det blev även en skräddarsydd kostym till Micke Persbrandts rollkaraktär.

SPIT
Jag har haft nöjet att skapa historiskt inspirerade kostymer för ett konstnärsprojekt tillsammans med aktörerna Carl-Olof Berg och Matt Lambert. Projektet inkluderar scenframträdande, foto och film.

Händelser vid vattnet
Kerstin Ekmans bok blir tv-serie i SVT. Inspelningsstart 2021 i regi av Pernilla August. Jag har skräddat kostymer för ett flertal huvudroller.

Ture Sventon
Herr-skrädderi är ju min specialitet. Jag fick äran att göra de gul-rutiga kostymerna som Robert Gustafsson har på sej i nyinspelningen av klassikern Ture Sventon. Exakta dubletter behövdes då det var en hel del ”smutsigt tunnelkrypande” under inspelningen. Tv-serien vann Kristallen för årets barnprogram 2020.

XXX
Jag har jobbat med specialkostym för en stor amerikansk långfilm. Eftersom allt är top-secret än så länge, så kommer mera detaljer framöver. Coronan bromsar upp förloppet även här.

Ebbot & The Indigo Children
Samarbetet med Ebbot fortsätter. Jag gör nya scenkläder till honom kontinuerligt, ofta med uniformsinspirerade attribut. Jag klär även hans band ”The Indigo Children.

By Phia
Mitt egna märke bestående av kollektionerna ”Phia rock” och ”Phia kawaii” erbjuder kläder och accessoarer för barn och lekfulla vuxna. Kolla in på facebook eller instagram eller kontakta mej vid intresse!Hem        Aktuellt        Bakgrund        Produktioner        Bildgalleri        Kontakt